Een wildcamera voor de echte natuurliefhebber

Wanneer je er graag op uit trekt, de natuur in, dan is de kans groot dat je dat samen met je camera doet. Want zeg nou zelf, er zijn maar weinig dingen zo ontspannend en spannend tegelijk als het fotograferen van dieren en insecten in hun natuurlijke omgeving. Je kunt uren over de heide of door het bos lopen en de meest bijzondere dingen fotograferen. En al die foto's zijn natuurlijk grote hits op Facebook en Instagram. Maar wat nu als je iets bijzonders wilt? Dan is een wildcamera aan te raden. Zo'n wildcamera is een camera die je ergens plaatst en dan instelt. Doordat jij niet in de buurt van de camera blijft, zie je de dieren pas écht zoals ze zijn.

Is zo'n wildcamera niet een beetje overdreven?

Welnee! Je kunt een wildcamera zien als een uitbreiding van je gear. Door zo'n camera te gebruiken kom je nog dichter bij de dieren en kun je dus nog mooiere video's of foto's maken. Ook kan een wildcamera veel duidelijkheid geven over het gebruik van een paadje. Twijfel je of het een goed idee is om op een bepaalde plek te gaan zitten? Zet dan eerst eens een "wildlife camera" neer. Zo kun je precies zien of de kans dat je op die plek reeën, herten of zwijnen tegen komt reeël is.

Een "wildlife camera" voor in de tuin

Wat? Jazeker! Heb je een grote tuin en vermoed je activiteit van dieren in de nacht? Dan kun je ook hier zo'n camera plaatsen. Zeker bij overlast is dat een aanrader. Vossen kunnen flinke schade toebrengen aan de inhoud van je kippenhok, maar je wilt wel zeker weten dat het vossen zijn. Door zo'n camera te plaatsen zorg je voor die zekerheid en kun je ook nog eens precies zien hoe ze je kippenhok binnengaan. Dankzij deze camera kun je dan de benodigde maatregelen nemen.

Foto's en video's maken in het donker

Dat lijkt een onmogelijke opgave. Zeker wanneer je op zoek bent naar wild. Maar doordat deze camera geen zichtbaar licht gebruikt, kun je zeer scherpe opnames maken, ook in het donker. Je stoort de dieren niet. Zij kunnen gewoon doorgaan met fourageren en zullen niet opgeschrikt worden door een flits. De camera wordt alleen geactiveerd als er een dier voorbij loopt. Zo heb je niet oneindig veel foto's of uren film met niks erop. Probeer het gewoon eens, je zult zeker verrast zijn door alle mogelijkheden.

Leave a comment