Waarom kiezen voor een PVC of visgraat vloer?

Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer, dan zijn er veel verschillende keuzes waar je uit kunt kiezen. Een van de populairste opties is een PVC of visgraat vloer. Deze vloeren hebben veel voordelen en zijn geschikt voor elke ruimte in huis. In dit artikel leggen we je uit wat pvc en visgraat vloeren zijn, en geven we je tips over hoe je de juiste keuze maakt als je gaat shoppen.

Wat zijn PVC vloeren?

pvc vloeren zijn gemaakt van polyvinylchloride, een kunststof materiaal dat sterk en duurzaam is. PVC vloeren zijn erg geluiddempend en hebben een goede warmte-isolerende werking. Daarnaast zijn ze ook geschikt voor vloerverwarming. PVC vloeren worden meestal in plankvorm verkocht, waardoor je ze makkelijk zelf kunt leggen. 

Wat zijn visgraat vloeren?

Visgraat vloeren hebben hun naam te danken aan het feit dat de planken in een visgraat patroon worden gelegd. Dit geeft je vloer een elegant en stijlvol uiterlijk. Visgraat vloeren zijn gemaakt van massief hout, waardoor ze erg duurzaam zijn. Omdat de planken niet vastzitten aan elkaar, kunnen ze makkelijk bewegen als er iets verandert in de temperatuur of luchtvochtigheid.

Weet wat je wilt

Als je op zoek bent naar een pvc of visgraat vloer, dan is het belangrijk om te weten wat je precies wilt. Wil je een vloer die makkelijk te onderhouden is? Kies dan voor een PVC vloer. Wil je liever een natuurlijke look in huis? Ga dan voor een visgraat vloer. Wanneer je weet wat je wilt, kun je gemakkelijker de juiste keuze maken.

Waar moet je op letten als je een PVC vloer gaat kopen?

Als je een PVC vloer gaat kopen, is het belangrijk om te weten welke soort je wilt. PVC vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en designs. Het is belangrijk om te kiezen voor een dikte die past bij de ruimte waarin je de vloer wilt gaan leggen. Als je bijvoorbeeld een PVC vloer in een slaapkamer wilt leggen, dan is het aan te raden om te kiezen voor een dikte van minimaal 12 millimeter.

PVC vloeren zijn ook verkrijgbaar in verschillende designs, zoals houtlook of tegelmotief. Kies een design dat aansluit bij de rest van je interieur. Als je bijvoorbeeld een moderne woonkamer hebt, dan is een PVC vloer met houtlook wellicht niet de beste keuze.

Waar moet je op letten als je een visgraat vloer gaat kopen?

Als je een visgraat vloer gaat kopen, is het belangrijk om te weten welke soort hout je wilt. Visgraat vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende soorten hout, zoals eikenhout of grenen. Kies een materiaal dat past bij de rest van je interieur en leeftijd van je huis. Als je bijvoorbeeld een oud huis hebt, dan is eikenhout waarschijnlijk de beste keuze. Het is ook belangrijk om te kiezen voor een dikte van minimaal 12 millimeter. Dit zorgt ervoor dat je vloer stevig is en niet te snel gaat slijten.

We hopen je zo voldoende informatie te hebben gegeven! Veel plezier met shoppen!

Leave a comment