Toe aan een nieuw telefoonabonnement?

Tegenwoordig zijn onze telefoons een van onze belangrijkste bezittingen. Al je contacten staan erin, je foto's, en het is onze meest gebruikte vorm van communicatie. Je wil dus wel dat je telefoon te vertrouwen is, goed en snel werkt, en dat je voldoende internet en belminuten hebt om te kunnen communiceren zoals je gewend bent. Als je telefoonabonnement binnenkort verloopt en je moet na 1 of 2 jaar weer op zoek naar een nieuwe, sta je waarscijnlijk versteld van de nieuwe telefoons, opties voor abonnementen en veranderde prijzen. De keuze die je nu maakt, zit je voor een of twee jaar aan vast, dus je wil er wel goed over nagedacht hebben. We geven hier wat tips en opties!

Wat past bij jou? 

Het telefoonabonnement wat het beste bij jou past is heel afhankelijk van hoe je leven eruit ziet, en de rol die jouw mobiele telefoon daarin speelt. Heb je thuis en op het werk bijvoorbeeld gewoon wifi en luister je onderweg liever muziek dan dat je door Instagram scrollt, dan heeft het voor jou weinig zin om veel te betalen voor een hoop mb's aan internet. Hou je helemaal niet voor bellen, dan kan je beter kiezen voor weinig belminuten in plaats van extra bij te betalen voor oneindig beltegoed. Als je jouw telefoon alleen gebruikt om te bellen, heb je ook geen uitgebreide smartphone-functies nodig. Als je juist veel typt, is het belangrijk dat je het toetsenbord fijn vindt. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel aanbiedingen die met dit soort dingen rekening houden, zodat je nooit hoeft te betalen voor iets wat je niet gebruikt – je moet het alleen voor je je abonnement afsluit wel even goed bedenken!

Sim only

Naast bovenstaande aanbiedingen, is er natuurlijk ook altijd nog de optie voor sim only. Hierbij betaal je in het abonnement niet mee voor een toestel, maar alleen voor een simkaart waarmee je een bepaald aantal belminuten en internet krijgt per maand. Als je toestel dus nog prima werkt en je abonnement mag verlengd worden, is het vaak slimmer om op een sim only abonnement over te stappen, omdat dat een hoop geld kan schelen – hoe leuk het hebben een nieuwe telefoon ook is. Al dat geld wat je bespaart kan je opzij leggen zodat je, wanneer dit toestel ht wel op begint te geven, het nieuwste model op de markt kan krijgen. Een sim only abonnement is dus vaak eigenlijk veel slimmer! Weet je niet goed wat je dan voor abonnement moet kiezen, en wat er voor verschillende aanbiedingen zijn? Online kun je makkelijk een sim only abonnement vergelijken, om te zien wat de opties zijn. Zo heb jij straks de voordeligste deal!

Leave a comment