Je tuin opknappen doe je zo

 

We willen allemaal dat alles in orde is, maar niemand wil hier het nodige werk voor doen. Enige voorbereiding, jezelf inlezen, het werk doen, het onderhouden; het lijkt allemaal teveel gevraagd tegenwoordig. Dit is zonde, want het vertaalt zich rechtstreeks naar de tuin van veel mensen. Dat is wel het laatste wat je wil, want zoals wij het zien is de tuin het visitekaartje van het huis. Je wil dus dat de tuin er aantrekkelijk en verzorgd uitziet. Vaak zegt de tuin ook heel veel over de mensen die er wonen. Daarom gaan we je een beetje op weg helpen. We gaan je vertellen hoe je weer de regie in handen neemt, hoe je je tuin weer opknapt en er uit laat zien als nooit tevoren. Dus als je klaar bent om eens echte veranderingen teweeg te brengen, moet je vooral verder lezen en actie ondernemen. Het komt alles alleen maar ten goede! 

Tuinmeubelen

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een goede, mooie en verzorgde tuin niet alleen bestaat uit groen. Tuurlijk, dit moet er ook zijn maar het is geen heilige graal. Ook als je geen groene vingers hebt kun je wat leuks van je tuin maken. Met bijvoorbeeld mooie tuinstoelen, een fonteintje, mooie tegels, een loungestoel tuin en een stijlvol bijzettafeltje kom je een heel eind. Daarnaast is dit, ook als je wel veel groen in je tuin hebt, vrij essentieel. Beschik je hier niet over, dan lijkt het alsof er nooit iemand in de tuin komt en alsof het een soort showroom tuin is. Er moet leven in de brouwerij komen en dat doe je het beste door wat zitplekken en dergelijke te faciliteren. 

Groen

We hebben net gezegd dat het geen heilige graal is, maar het is wel degelijk belangrijk in je tuin. Je wil wel iets van groen hebben, anders ziet het er vaak kil en sfeerloos uit. Desnoods zijn dit wat plantjes die je aan de schutting hangt, wat bosjes en struikjes die weinig tot geen onderhoud nodig hebben en een kunstgrasmat. 

Onderhoud

Dan vervolgens de allerlaatste tip; onderhoud. We weten dat je hier niet op zit te wachten, maar je moet het toch horen. Een tuin gaat er nooit mooi uitzien als je hem verwaarloosd. Van tijd tot tijd even onkruid wieden, je tegels met de hogedrukspuit schoonmaken; je kent het wel, het is echt nodig. 

 

Leave a comment