beste thermoskan

Houd je dranken warm!

Wij Nederlanders zijn vaak onderweg en reizen wat af in ons leven. Dit doen we vaak met de auto, het openbaar vervoer, op de fiets of het vliegtuig. Als je aan het reizen bent heb je niet altijd tijd om even ergens onderweg te stoppen voor een kopje koffie of thee. Laat staan dat je er geld aan uit wilt geven. Een thermoskan biedt dan een uitweg, want thermoskannen houden je koffie of thee lang warm. Het vasthouden van de warmte verschilt per thermoskan. Daarom is het belangrijk om op zoek te gaan naar de beste thermoskan voor een heerlijk warm drankje.

Het gemak 

Een thermoskan is ideaal als je lui van aard bent. Een thermoskan houdt je dranken niet alleen lang warm, maar heeft vaak ook de eigenschap dat hier minimaal wel een liter warme drank in gaat. Dit zorgt er voor dat je wel tot 4 koppen thee of koffie eruit kunt halen, handig toch? Vooral hoef je tijdens een vergadering niet meer naar de koffieautomaat te lopen of hoeft je thuis niet steeds heen en weer naar de keuken, maar kan je gewoon bij je vrienden of familie blijven zitten. Erg handig dus voor op het werk of thuis, maar ook zeker voor weekendjes weg naar een attractiepark of mini vakantie als je even niet te veel besteden hebt of met veel personen bent. 

Warmhoudtijd 

De warmhoudtijd is misschien wel de belangrijkste eigenschap van een thermoskan om rekening mee te houden. Ga je bijvoorbeeld picknicken in het park en is dit om de hoek? Dan is een thermoskan die tot vijf uur warm houdt prima geschikt voor jou, maar reis je met de trein van Groningen naar Antwerpen dan heb je toch zeker wel een thermoskan nodig die het langer volhoudt dan dat. Thermoskannen zijn er in verschillende maten, kleuren en dubbelzijdige wanden. Deze dubbelzijdige wanden bevatten een isoleerlaag. De dikte van de isolatielaag bepaald onder andere de duur van het warmhouden. De meeste thermoskannen beschikken over een warmhoudtijd van minimaal 10 uren. Wel zijn dit vaak de wat duurdere varianten. De populairste thermoskannen zijn van de merken Thermos, Alfi en Stelton. Deze merken staan echt bekend als de beste thermoskannen die er te verkrijgen zijn. 

Maar ook koud 

Geloof het of niet, maar thermoskannen houden niet alleen warmte vast, maar ook de kou.
Heb je in de zomer zin in een lekkere koude limonade in de tuin? Dan kan je er voor kiezen om dit te bewaren in een thermoskan. Vaak is het zo dat thermoskannen langer de kou vasthouden dan de warmte. Dit soms wel tot 24 uur. Genieten van een koud drankje is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Leave a comment