Het nieuwe toerisme van Oost-Europa

Oost-Europa, het was niet lang geleden nog een heel andere wereld dan West-Europa. De landen die voormalig onderdeel waren van de Sovjet-Unie werden gekenmerkt door armoede, lelijke communistische gebouwen, sociale problemen en soms zelfs oorlog. Wanneer West-Europeanen keuzes maakten over waar ze in de winter of zomer op vakantie wilden gaan kozen ze over het algemeen landen in West-Europa. Maar de wereld is in de afgelopen jaren veel veranderd. We reizen meer en verder door goedkope vliegtickets bijvoorbeeld. Tegenwoordig is het net zo normaal om naar Azië op vakantie te gaan als dat het is om in Europa op vakantie te gaan. En in Oost-Europa zijn ook veel van deze voormalige Sovjetlanden nu prachtige bestemmingen geworden. In dit artikel bespreken het nieuwe toerisme van Oost-Europa en de leukste locaties om op vakantie te gaan.

Kroatië

In de jaren nog geteisterd door oorlog, is Kroatië nu een van de mooiste landen om op vakantie te gaan. Net zoals Griekenland ligt Kroatië aan de prachtige middellandse zee en heeft het vele eilanden, schiereilanden en mooie stranden. Een ideale vakantie locatie. Zelf ben ik een paar keer naar Kroatië gegaan. Het heeft vele fantastische campings waar je zowel met een eigen tent kunt gaan staan als dat je een huisje kunt huren. Er zijn vele leuke dingen te doen in Kroatië. Zo is het bijvoorbeeld een plek waar ontzettend veel gewindsurft wordt. Ook is het een ideale duiklocatie. Het is zelf het land waar ik mijn duikbrevet heb leren halen en waar je prachtig kunt duiken en veel zeeleven kunt zien. Het fijne aan in Kroatië leren duiken is dat het goedkoop is en je gelijk de zee in kunt. Je hoeft dus niet eerst in het zwembad oefenen.

 

Poland

Poland heeft natuurlijk een rijke maar ook zware geschiedenis. Hard getroffen tijdens de Tweede Wereldoorlog en de dertig jaar erna onder het regime van de Sovjet-Unie. Maar in recentere jaren is Poland uitstekend ontwikkeld en nu is het een prachtige vakantielocatie voor mensen die graag historische steden bekijken. Een stedentrip Krakau bijvoorbeeld is een uitstekende optie. Het mooie aan Krakau is namelijk dat het bijna ongeschonden de Tweede Wereldoorlog is doorgekomen. Hierdoor zijn er nog vele prachtige historische locaties te vinden en te bekijken. Het mooie is dat deze Oost-Europese steden wel nog zeer goedkoop zijn.

Georgië

Voor mensen die van bergen houden is Georgia een prachtige optie. Vele Europeanen gaan jaarlijks met veel plezier naar de Alpen om te skiën of te wandelen. Maar landen zoals Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk worden natuurlijk wel steeds duurder. In Oost-Europa biedt Georgia een goede oplossing.

Leave a comment