Groene vs. grijze energie: waar kies je voor?

Is het tijd voor een nieuw zakelijk energiecontract? Dan heb je bij het uitzoeken ervan volop mogelijkheden. Zo is er de keuze uit een energiecontract met een vast of flexibel tarief en kun je kiezen voor een contract met groene of grijze zakelijke energie. Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame vorm van stroom afnemen. Groene energie zit dus behoorlijk in de lift. Ook is er een groep ondernemers die twijfelt: zij vinden groene zakelijke energie interessant maar weten er nog te weinig over om daadwerkelijk over te stappen. Heb jij interesse in een groen energiecontract voor je bedrijf, maar wil je er nog meer over weten voordat je daadwerkelijk de stap maakt? In dit artikel lees je de meest belangrijke informatie over groene vs. grijze energie.

Groene stroom is beter voor de wereld dan grijze energie

Een van de meest bekende feiten over groene en grijze stroom is dat groene energie verantwoorde stroom is. Dat betekent dat wanneer je kiest voor een groen energiecontract je automatisch een steentje bijdraagt aan een betere wereld. Dit zit ‘m vooral in de manier hoe beide vormen van stroom worden opgewekt. Kijken we naar grijze stroom dan zien we dat er geput wordt uit fossiele bronnen, zoals steenkool en aardgas. Bij dit proces komt veel CO2 vrij, een schadelijk uitlaatgas. Daarnaast zijn die bronnen op een dag op als we doorgaan zoals we dat nu doen. Bij de productie van groene energie komt veel minder CO2 vrij. Het grootste voordeel is dat groene stroom geproduceerd wordt met behulp van natuurlijke bronnen. Je raadt het misschien al wel: deze bronnen zijn onuitputtelijk en zullen dus altijd blijven bestaan. Hoera voor duurzame energie!

Onafhankelijk van de energiemarkt met groene energie

Wat ook fijn is om te weten, is dat je met groene energie onafhankelijk kunt zijn van de energiemarkt en met grijze energie niet. Dat komt omdat je groene stroom helemaal zelf op kunt wekken. Maak bijvoorbeeld de investering van zakelijke zonnepanelen voor je bedrijf en je bent bijna volledig zelfvoorzienend. Gaan de prijzen op de energiemarkt omhoog dan merk je daar niet zoveel van. Je wekt immers je eigen verantwoorde stroom op. Veel ondernemers denken dat zonnepanelen daarom enorm duur zijn, maar dat valt vandaag de dag best mee. Dat komt omdat er verschillende subsidies en vergoedingen beschikbaar zijn vanuit de Nederlandse overheid. Zij stimuleren ondernemers in ons land om dit soort groene stappen te nemen. Zo wordt groene energie die je zelf opwekt ook nog eens goed te betalen!

De beste deal scoren voor je energiecontract

Tot slot zijn er nog veel vragen over waar je het goedkoopst uit bent: is grijze energie goedkoper dan groene stroom? Wanneer je nog niet overstapt op zakelijke zonnepanelen is er nog een manier om aan voordelige en verantwoorde energie te komen voor je bedrijf. Dat is door een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Met zo’n vergelijker scoor je net als bij grijze energiecontracten de meest passende aanbieding. Op Energie-Zakelijk.nl vind je zo’n vergelijker waarmee je direct aan de slag kunt. Hierin kun je meteen zien of een groene of grijze deal goedkoper voor je is. Wat altijd goed is om te onthouden, is of je niet alsnog voor een verantwoord contract wilt gaan; ook wanneer grijze energie net iets voordeliger is. Met een groen energiecontract investeer je namelijk in de toekomst: een betere wereld en een beter bedrijf. De kans is groter dat je bedrijf kan blijven voortbestaan wanneer het milieu er beter aan toe is. Tot slot is het natuurlijk sowieso goed om te denken aan zo’n groter geheel dan alleen je bedrijf. Bekijk daarom zeker eens wat de mogelijkheden voor duurzame zakelijke energie voor jou zijn.

Leave a comment