Ga je een tweedehands vrachtwagen kopen? Hier moet je op letten!

Bij de aanschaf van een vrachtwagen komt veel kijken. Er zijn enorm veel aandachtspunten, zeker als je kiest voor het aanschaffen van een tweedehands vrachtwagen. Koop je voor het eerst een tweedehands vrachtwagen? Dan komt er veel op je af. In dit blog lees je daarom de beste tips bij het aanschaffen van een tweedehands truck. Zo weet je zeker dat jij de meest voorkomende fouten niet maakt!

 

1: Het bouwjaar

Het ligt wellicht voor de hand, maar de leeftijd is een belangrijk aandachtspunt bij de aanschaf van een tweedehands vrachtwagen. Het is belangrijk om te weten hoe oud de vrachtwagen is, ondanks de eventuele goede staat waarin hij verkeert. Dit is met name belangrijk om te voldoen aan de eisen rondom Lage-Emissiezones. Je kunt, bij het aanschaffen van een oudere uitvoering, ook kijken naar de mogelijkheden rondom het plaatsen van een roetfilter om toch te voldoen aan de geldende eisen in dergelijke zones. 

 

2: Het merk

Ga goed na of je van dit vrachtwagenmerk gemakkelijk nieuwe onderdelen kunt krijgen en of er een dealer van dit merk in je buurt zit. Het is altijd goed om hierop te letten om eventuele problemen in de toekomst voor te zijn. Mocht een belangrijk onderdeel aan vervanging toe zijn, is het natuurlijk ontzettend vervelend als je vrachtwagen lang stil moet staan omdat de onderdelen amper verkrijgbaar zijn. Je kunt dit online controleren door het merk en type trekker in te voeren in een zoekmachine. Voor een Daf CF 85 zijn online bijvoorbeeld gemakkelijk onderdelen te verkrijgen. 

 

3. De geschiedenis van het onderhoud

Kijk goed naar het in het verleden gedane onderhoud. Kom je hier vaak dezelfde handelingen tegen? Dan kan het zijn dat de vrachtwagen een terugkerend probleem heeft, waar jij in de toekomst ook last van zult krijgen. Kijk ook goed na of de vrachtwagen wel voldoende onderhoudsbeurten heeft gehad, zodat je zeker weet dat hij goed onderhouden is en nog even mee kan. 

 

4. De banden

Vraag hoeveel kilometer er al met de banden gereden is. Is er al veel op deze banden gereden, of zijn ze versleten? Zorg dan dat de banden vervangen worden voordat je tot aanschaf overgaat, of onderhandel een lagere prijs vanwege deze bijkomende kosten. 

 

5. Het interieur 

Is het interieur goed onderhouden of is het versleten? Is de cabine voorzien van alles wat je nodig hebt? Let hier goed op voordat je tot aankoop overgaat, want het zou erg vervelend zijn als je dagenlang in een versleten ruimte moet doorbrengen. 

Leave a comment