minder.nl

Eenvoudig je zakelijke energie regelen doe je zo

De laatste jaren zijn er steeds meer (zelfstandige) ondernemers in Nederland te vinden. Of je nu een zzp’er bent of wanneer je als leidinggevende een mkb aan het opzetten bent: feit is dat je zakelijke energie moet regelen. Wanneer je nog helemaal aan het begin van je bedrijf staat, kan het lastig zijn om de eerste stap te zetten omtrent mkb energie of een andere vorm van zakelijke energie. Want waar moet je eigenlijk beginnen en waar moet je op letten bij het uitkiezen van de juiste vorm van energie voor je bedrijf? In dit artikel geven we je enkele tips en tricks waarmee jij binnen no time de beste aanbieding op het gebied van zakelijke energie hebt.

Check wat je nodig hebt

Voordat je op zoek gaat naar een goede energiedeal is het handig om te weten wat je precies nodig hebt. Ben je bijvoorbeeld een kleinverbruiker van energie of verbruik je met je bedrijf op grootzakelijke schaal? Ieder bedrijf met een aansluiting van minstens 3 x 80 ampère komt in aanmerking voor een grootzakelijk energiecontract. Ook kun je kijken naar je gasaansluiting; deze moet groter zijn dan 40m3 per uur. Is je aansluiting kleiner? In dat geval heeft jouw bedrijf een kleinzakelijk energiecontract nodig. Bij een grootzakelijk energiecontract betaal je maandelijks de energie die je daadwerkelijk, terwijl je bij een kleinzakelijk contract een maandelijks vast tarief (voorschot) betaalt. Bij dit contract krijg je ieder jaar een afrekening waarbij je geld terugkrijgt of misschien nog iets extra’s moet betalen.

Flexibel of vast energietarief?

Ook moet je weten voor wat voor een soort energiecontract je gaat. Kies je bijvoorbeeld voor een zakelijk energiecontract met een flexibel of met een vast tarief? De meeste ondernemers kiezen voor zekerheid: een contract met een vast tarief. Met zo’n contract weet je namelijk precies waar je aan toe bent, omdat je voor een bepaalde tijd een vast tarief per maand betaalt. Ben je benieuwd naar een flexibel tarief, dan kies je voor een flexibel energiecontract. Hierbij betaal je de ene maand meer en de andere maand minder voor precies hetzelfde verbruik. Het voordeel van een flexibel energiecontract is dat je uiteindelijk goedkoper uit bent, maar let op: dit kan ook een nadeel betekenen. We kunnen de energieprijzen immers niet voorspellen, waardoor het ook kan betekenen dat je uiteindelijk veel duurder uit bent.

Gebruik een energievergelijker

Als laatste tip raden we je aan om altijd een zakelijke energievergelijker te gebruiken. Tegenwoordig kun je al binnen enkele minuten een goede deal sluiten op het gebied van zakelijke energie. Je zult zien dat wanneer je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel je automatisch wordt benaderd door energiebedrijven die jou graag in hun klantenbestand willen hebben. Natuurlijk kun je zo’n verkooppraatje aanhoren, maar check ook altijd wat de beste deal is via een energievergelijker. Op Minder.nl vind je zo’n zakelijke energievergelijker waarbij je binnen no time een aantrekkelijke aanbieding hebt. Op die manier scoor je altijd de hoogste korting op je zakelijke energie.

 

Leave a comment