Drie tips om de herfst te overleven

De herfst is een seizoen dat niet bij iedereen de favoriet is. En dit is niet geheel onbegrijpelijk, want het weer dat bij de herfst komt kijken is niet al te best. Door alle regen en windstoten kan de herfst een beetje een somber seizoen lijken soms. Toch hoeft dit niet zo te zijn. In deze blog geef ik drie tips over hoe jij de herfst kan overleven. 

Haal de juiste kledingitems in huis

Om te herfst een beetje goed door te komen, is het belangrijk dat je hier gepaste kleding voor hebt. Als je garderobe nog volhangt met zomerkleding zal dit seizoen namelijk erg gaan tegenvallen. Er zijn een aantal items die essentieel zijn om in je kledingkast te hebben. Het eerste item is natuurlijk een goede regenjas met alle regenbuien die ons te wachten staan in de herfst. Vooral als je regelmatig op de fiets naar je werk of school gaat, is het fijn om een goede jas te hebben waardoor je een beetje droog blijft. Een tweede item dat fijn is om te hebben in de herfst, is een goed paar laarsjes. Leren laarsjes, mijn favoriete zijn van het merk Nubikk, houden je voeten lekker warm met de koude temperaturen. Nubikk heren heeft ook leuke laarzen voor mannen. Tot slot zijn warme truien natuurlijk ook onmisbaar tijdens dit koude seizoen. 

Maak je huis extra knus

Omdat de herfst een beetje een somber seizoen is, is het aan jou om het leuk en sfeervol te maken. Er zijn meerdere manieren om je huis helemaal knus te maken. Een goede eerste stap is om zoveel mogelijk kaarsen in te slaan. En dan het liefst kaarsen met een geurtje. Een andere leuke manier om je huis knusser te maken is om lekker zachte fleece dekentjes te kopen. Deze zijn zowel leuk als decoratie, maar hebben ook een praktische toepassing. Op een koude dag kun je dan lekker onder je deken genieten van een warme thee in het kaarslicht. 

Plan leuke binnen activiteiten

Hoewel het soms erg leuk kan zijn om in de herfst boswandelingen te doen met alle verkleurende bomen, laat het weer dit niet altijd toe. Daarom is het leuk om in de herfst zoveel mogelijk activiteiten binnen te doen waardoor je het ultieme knusse herfst gevoel krijgt. Denk bijvoorbeeld aan het bakken van koekjes of een filmmarathon houden onder je nieuwe fleece dekentjes. Zo is dit sombere seizoen van het jaar toch ineens super gezellig!

Leave a comment