De snelste internetverbinding met glasvezel

Sinds kort ben ik overgestapt op glasvezel en ik ben er enorm tevreden over. Nog nooit is mijn internet ervaring zo vlot en gemakkelijk geweest als nu. Met glasvezel kun je echt internetten met de snelheid van het licht! Omdat ik zo razend enthousiast ben en mij een leven zonder glasvezel internet niet meer voor kan stellen, heb ik besloten er een blogpost aan te besteden.

Steeds meer huishoudens hebben glasvezel

Steeds meer mensen stappen over op glasvezel internet, en dat is ook niet zo gek. Naar schatting zullen in 2021 ruim 3 miljoen Nederlandse huishoudens over glasvezel internetverbinding beschikken. Op het moment lopen wij in Nederland al enorm voor op de rest van Europa. Er zitten naar mijn mening namelijk alleen maar voordelen aan. Mijn internetverbinding is nog nooit zo snel geweest. Ik hoef nergens meer op te wachten. Zelfs als er meerdere mensen in huis intensief van de verbinding gebruik maken, is het internet razendsnel. Niet alleen dat, het is ook nog eens betrouwbaar. Ik hoef me sinds dat we glasvezel internet hebben geen zorgen meer te maken over dat mijn downloads vastlopen of dat ik niet meer kan streamen. Ik kan me een frustrerende tijd herinneren dat dit nog wel het geval was!

Even snel uploaden als downloaden

Met glasvezel internet is uploaden even snel als downloaden. Dus als je iets downloadt, duurt dit net zo lang als dat je iets verstuurd. Dit is iets wat momenteel echt alleen met glasvezel kan. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld vaak grote bestanden op Dropbox deelt met anderen. Dan hoef je niet meer zo ontzettend lang te wachten en te staren naar het uploadpercentage dat oneindig op 47% lijkt te hangen. Ook is het top als je vaak vanuit huis werkt. Je kunt namelijk supersnel bestanden uitwisselen met anderen via de cloud.

Ongestoord je favoriete Netflix serie kijken

Ben je net als ik iemand die geen genoeg krijgt van Netflixen? Sinds ik glasvezel internet heb is niet alleen de beeldkwaliteit op zowel de televisie als mijn tablet top, het streamen gaat ook onwijs snel. Ook al kijkt iedereen in huis afzonderlijk iets op Netflix, de verbinding hapert nooit. Dit voorkomt een hoop frustraties en ruzies onderling, kan ik je vertellen. De verbinding is zelfs zo sterk en stabiel, dat je intussen op de achtergrond grote bestanden kunt down- of uploaden. Zo heb je altijd de mogelijkheid om de wachttijd te vullen met een aflevering van 'How I Met Your Mother'!

Online kijken en vergelijken

Tegenwoordig bieden veel providers glasvezel aan. Het is daarom het beste om goed rond te kijken naar de mogelijkheden en de verschillen in prijzen. Online kun je heel makkelijk de verschillende providers bekijken en met elkaar vergelijken. En zodra je de provider hebt gevonden die naar jouw mening het beste is voor jouw wensen, kun je met een paar klikken een abonnement afsluiten. Zo kun je dus lekker thuis in je luie stoel blijven zitten en hoef je niet in de regen en de kou naar een winkel!

Leave a comment