De nieuwste woonkamer trends

Een nieuw jaar betekent ook een nieuwe uitstraling voor jou huis. Dit decennium belooft nu al een heel bijzonder jaar te worden en dit kan ook gelden voor jou inrichting. Misschien is dit wel het goede moment om jouw woonkamer een complete make-over te geven en is een nieuw jasje te steken. Als je dit van plan bent is het belangrijk om het allemaal even goed op papier te zetten voor jezelf. Ook is het handig om je te verdiepen in de nieuwe woontrends van 2020. Elk jaar zien we weer verschillende nieuwe stijlen en trends voor bij komen. Dit zijn de meest gebruikelijke voor het nieuwe jaar:

Back to nature

Dit is een trend die al een tijdje langer mee gaat maar die in 2020 weer helemaal terugkomt en een nieuw hoogtepunt zal gebruiken. Vooral het gebruik van natuurlijke kleuren, materialen en producten staat centraal in dit interieur. Je kunt dit op allerlei manieren in je woonkamer laten terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan je meubelen, zorg ervoor dat ze allemaal in warme aarde tinten zijn die goed bij elkaar matchen. Ook schilderijen en accessoires doe je in zachte en natuurlijke tinten. Zo wordt het allemaal één geheel. In het verlengde van het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren kan je ook meer echte natuur in je woonkamer naar voren brengen. Dit kan heel gemakkelijk, een aantal meer bloemen en planten in je woonkamer en je hele nieuwe interieur is weer mooi.

Opvallende muren

Ook zien we steeds vaker de opvallende muren voorbijkomen. Een opvallende matte kleur doet het heel goed bij een rustig interieur. Ook een mooi dessin op je behang is erg leuk om eens voor te kijken. Dierenprintjes op je muur komen ook steeds meer terug. Als je aan dierenprintjes denkt denk je waarschijnlijk aan iets heftigs maar het kan ook heel subtiel zijn. Ook kan je mooie herinneringen qua foto’s aan je muur ophangen. Vakantiefoto’s of babyfoto’s zijn superleuk en schattig om aan je muur te hangen.

Comfort

Waar jarenlang design centraal stond in het interieur is dit nu ingeruild voor comfort. Veel belangrijker is het nu dat je stoelen en andere meubelen lekker comfortabel zitten. Een lekkere regisseursstoel of een fijne relax bank maakt jouw woonkamer tot een heerlijke ruimte. Wat comfortabele kussentjes en dekentjes erbij en jouw interieur ziet er tiptop uit.  Dit maakt het natuurlijk ook allemaal een stuk fijner om na een lange werkdag thuis te komen.

Leave a comment