Athene, we komen eraan!

Een stedentrip is altijd een goed idee, dat weten we allemaal. Af en toe er tussen uit gaan is heerlijk en dan kan je even ontsnappen van alle drukte om je heen. Dus bedenk alvast waar jij heen wilt gaan, intussen belichten wij nu even een stedentrip Athene. Wij gaan je een lijstje geven met mogelijke bezigheden die jij kunt doen in Athene. Uiteraard wil je de stad wel ontdekken als je op stedentrip Athene bent, maar soms is het lastig om vooraf te bedenken wat je allemaal wilt zien en doen. Daarom is een lijstje altijd handig om te hebben.

Streep straks deze 3 tips maar af!

1. Voor de echte mensen die graag wat nieuws ontdekken, is het een echte MUST (ja must in hoofdletters) om de wijk Psiri te bezoeken. Het is slechts een kwartiertje lopen van de Akropolis. Hier zie jij Athene van een heel andere kant, geloof ons maar. De wijk Psiri is namelijk een van de hippe buurten van Athene. De straten worden bedekt met street art, je kunt spullen shoppen van opkomenden designers of luister naar de live muziek in een van de vele tavernes die je tegenkomt. Met een groot aanbod aan Griekse restaurantjes en barretjes kun jij overigens overal wel een ouzo drinken en je voelen als een echte Griekse local.

2. Ben je een echte avondmens? Dan kun je heerlijk genieten van het nachtleven in Athene. Ga bijvoorbeeld eens naar Gaza. Hier kun jij dansen tot in de vroege uurtjes. Gaza is namelijk een zeer hippe wijk in Athene. Dit wordt ook wel het hart van het uitgaansleven genoemd. Wil je eerder naar een culturele hotspot? Ga dan naar de voormalige gasfabriek Technopolis!

3. Wil jij iets actiefs doen? Ga dan een heuvel beklimmen! Ja, dat kan gewoon tijdens een stedentrip Athene. Akropolis ligt al wat hoger, maar het hoogste punt van heel Athene is de Lycabettus heuvel. Deze steekt tot maar liefst 277 meter boven het zeeniveau uit. Dus er staat een kleine klim op je te wachten zodat je vervolgens kunt genieten van een adembenemend uitzicht. Overigens zou het Griekenland niet zijn als er geen mythe aan deze imposante plek verbonden is. De mythe klinkt als volgt: de godin Athene wilde de Akropolis nog hoger bouwen. Dat ging helaas niet geheel soepel. Zij liet namelijk een groot stuk steen vallen in het midden van de stad, zo zou de Lycabettus heuvel zijn ontstaan. 

Nog meer tips voor stedentrip Athene?

Met de bovenstaande 3 tips kun je dus alvast het een en ander doen tijdens jouw geweldige stedentrip in Griekenland. Uiteraard horen we ook graag van jou, onze trouwe lezer, wat nog meer echte aanraders zijn. Dus wat ga jij doen tijdens jouw stedentrip? 

Leave a comment